Тиждень МК викладачів побутової сфери

У січні місяці традиційно у всьому світі  святкують  Міжнародний День професій побутової сфери. Наш навчальний заклад також підтримує ці традиції.  З 14 по 22 січня 2019 року в ДНЗ «Бердянський МПЛ» відбувся тиждень професійної майстерності професій побутової сфери під керівництвом викладача Іщик Валентини Єлисеївни.

Щоб розпізнати скриті таланти учнів, їх креативність, винахідливість, виявити найкращих із кращих та допомогти проявити сміливість і впевненість у своїх здібностях, тиждень підготував для ліцеїстів багато цікавого.

У понеділок, 14.09.2019р., майстер виробничого навчання  Кузьменко Т.В. та викладач спецтехнології Іщик В.Є. провели конкурс стенівок за професіями серед учнів груп ОКНР-8, ОКНР-18 та ШВ-14. Викладач спецтехнології Харькова Г.С. та майстер виробничого навчання Грицаєнко Н.О. організували  виставку книг та журналів, а також  творчих робіт учнів за професією «Швачка».

У вівторок, 15.01.2019 р., було проведено конкурс з професії „Оператор  комп’ютерного набору” у якому прийняли участь 10 учнів І курсу (ОКНР -8). Програма конкурсу складалася із двох турів: теоретичного та практичного.

16.01.2019 р. під керівництвом викладача Іщик В.Є. відбувся конкурс знавців комп’ютерної грамотності серед учнів І курсу. Провела конкурс майстер виробничого навчання Кузьменко Т.В. Три команди: «Адреналін» група ГЕЗК-16, «Матриця» група ОКНР-8 та «Олімп» група ОКНР-8 змагалися протягом чотирьох етапів. Усі учасники були активними, добре підготовленими, ретельно  дотримувалися умов конкурсу. Конкурс оцінювали журі. Перемогу, із невеликим відривом, отримала команда «Матриця». Найактивнішими були: Мавров Володимир Артемович (ГЕЗК-16), Курило Сергій Сергійович (ОКНР-8), Перунов Олександр Анатолійович (ОКНР-8).

17 січня 2019 року Харькова Галина Сергіївна, викладач спецтехнології  швейної справи, провела відкритий урок у групі ШВ-14. Потрібно відзначити, що учні активно включаються в обговорення питань, що задаються викладачем, не соромляться висловлювати свої думки. Це сприяє внутрішньому розкріпаченню кожної особистості, ніхто не відчуває себе зайвим. Кожному дуже приємно усвідомлювати, що їхня думка значима, що вони можуть побачити якісь приховані закономірності та факти, а значить, здатні мислити глибоко і серйозно. Учні ведуть себе дисципліновано, тому що всі включені в роботу і не відволікаються.

У цей же день Харькова Галина Сергіївна для усіх бажаючих учнів та колег провела майстер-клас по пришиванню ґудзиків. Присутні дізналися цікаву інформацію з історії виникнення ґудзиків, прийомів пришивання та спробували пришити власноруч, дотримуючись технології.  Було дуже приємно, що не тільки дівчата, але і хлопці  проявили інтерес до видів ручної творчості.

Швачка – одна зі стародавніх професій, яка докорінно змінилася завдяки науково-технічному прогресу. З урахуванням особливостей  підготовки кадрів і з метою підвищення професійної майстерності, популяризації фахових здобутків 18 січня 2019 року  було проведено конкурс професійної майстерності серед учнів ІІ курсу. Майбутні швачки працюють під керівництвом майстра виробничого навчання Грицаєнко Надії Олександрівни. Кожна з них володіє всіма видами машинних робіт і виконали  всі процеси самостійно.

Конкурс складався з двох турів. Перший – теоретична частина. Другий – практична, де вони шили розпашонку та чепчик. На виготовлення виробу відводилось 3 години. Критеріями оцінки стали якість виконаної роботи, правильність виконання робочих прийомів і операцій, дотримання правил безпечних умов праці та, як момент самореалізації – внесення своїх декоративних елементів, які учні обирали на власний розсуд. Перемогу здобули: І місце – Руднєва Анастасія, ІІ місце – Подорожко Надія, Супрунець Маргарита.

 

 

 

22.01.2019 Адміністрація БМПЛ