Україна – Європейська країна

Традиція святкування Дня Європи була започаткована багато років тому. Її метою є відзначення миру і єдності народів, які населяють європейський континент.

Цьогоріч Україна вдруге відзначає День Європи 9 травня.

Сьогодні здобувачі освіти ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” зібралися разом відзначити це важливе свято, яке є символом миру, єднання та співпраці між країнами. День Європи є святом, що об’єднує нас у спільних цілях та цінностях, підтримуючи розвиток культури, освіти та співпрацю на всіх рівнях. Онлайн захід акцентували на Україні – як Європейській країні, яка є батьківщиною відомих та талановитих людей. Здобувачі освіти підготували презентаційні матеріали про відомих українців-сучасників у різних сферах життя, від науки та культури до спорту та громадської діяльності.

Бути українцем сьогодні — це рухатися вперед, бути активним і цілеспрямованим, прагнути відбудовувати і боронити рідну країну, вивчати українську мову і бажати нею розмовляти, мати інтерес до культурної спадщини України, її історії та традицій. Наші співвітчизники впливають на хід історії, роблять наукові відкриття, створюють літературні і художні шедеври, підкорюють світ музики і телебачення, спортивні висоти. Ми повинні пишатися, що ми українці! Вірити в те, що вистоїмо, переможемо і відбудуємо нашу державу!

 

 

09.05.2024 Адміністрація БМПЛ