Ти як? Піклуємося про своє ментальне здоров’я

Усі ми відчуваємо стрес, нам буває сумно, тривожно і навіть страшно, іноді, ми втрачаємо віру у краще, але потім знову її віднаходимо. Ми запитуємо один у одного «Ти як?». І найчастіше чуємо у відповідь «Все ок.» або «Нормально». Але чи дійсно це завжди так? Чи пам’ятаємо ми, що іноді бути «не ок» – це теж нормально? Чи вміємо дбати про своє ментальне здоров’я, підтримувати інших та самі просити про підтримку, коли вона потрібна нам?

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та заходів “Місяця обізнаності про ментальне здоров’я” практична психологиня ліцею пані Катерина Подорожко 31 травня 2024 року запросила здобувачів освіти та педагогів на онлайн-зустріч. Захід, присвячений підтримці ментального здоров’я всіх учасників освітнього процесу, розпочався з перегляду Коміксу “Ден і Рора проти корпорації С.” (створеного Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ) на платформі Дія.Освіта. Далі проговорили та повторили техніки психологічної самодопомоги, отримали сертифікати та, звісно, приємно поспілкувалися!

Аби попіклуватися про власне ментальне здоров’я нам зовсім не обов’язково боротися із власними емоціями. Кращим варіантом буде розвиток навичок управління емоціями та нашої здатності керувати власним станом, а також – вміння просити про допомогу в навколишніх або звертатися до фахівців, коли ми цього потребуємо.

Бережіть себе!

До речі, подивитися серіал та отримати свій сертифікат можна за активним посиланням.

31.05.2024 Адміністрація БМПЛ