10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини

10 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини, яка проголосила рівність всіх жителів планети перед законом.

ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” також долучився до святкування Міжнародного дня захисту прав людини. Класним керівником групи ОКНР-11 Дороніною Лілію Іванівною було проведено виховну годину “10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини”. Викладачка ознайомила з історією виникнення прав людини, видами прав і свобод та документами, що їх регламентують, а також зосередила увагу на правах та обов’язках здобувачів освіти . За допомогою різноманітних вікторин, які проводились в ході заняття, новий матеріал був більш простим і доступним для сприйняття ліцеїстів. Останні активно проявили себе, жваво давали характеристику запропонованим правовим ситуаціям та доводили свою правоту. До спілкування також приєдналася бібліотекарка ліцею Тітенок Наталія Григорівна, розповівши багато цікавих фактів з історії творення Конституції України. Також в бібліотеці ліцею організовано тематичну книжкову виставку, тому всі бажаючі можуть дізнатися більше з цікавої підборки книжок.

Пам’ятайте, людина, її життя і гідність, права та свободи є найвищою цінністю кожної держави. Всі люди рівні у своєму достоїнстві та правах. При цьому права та свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Вони належать кожній людині від самого народження й протягом усього життя, не залежать від волі держави, не даруються й не можуть бути скасовані.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10.12.2021 Адміністрація БМПЛ