День державного герба України: символ нескореності та боротьби за свободу

19 лютого 2024 року відзначається День Державного герба України — дата, яка вшановує встановлення національного символу.

Здавна Тризуб виступає символом нескореності та боротьби українського народу за свободу, об’єднувальним елементом для українських патріотів, які віддано захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

Кожен свідомий українець виражає повагу гербу своєї країни, що є одночасно визнанням внеску його предків у будівництво та захист самобутності та незалежності України. День Державного Герба України — це національне українське свято, що символізує боротьбу за незалежність. У цей день українці вшановують свою давню культуру та символіку, яка включає носіння національного одягу, розгортання прапору з державною символікою.

Сьогодні класними керівниками навчальних груп ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” було проведено  тематичні інформаційні години. Здобувач освіти дізналися про те, що тризуб як державний символ України був обраний невипадково, із давніх часів тризуб використовувався як своєрідний оберіг. 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.

Це наша любов, наша мужність,
Вогняний порив боротьби,
Це наша згуртованість дружня,
Це пісня нової доби.
Це юність, це клич покоління,
Що йдуть крізь життєву грозу.
Це слава твоя, Україно, –
Золотий непокірний
тризуб.
Слава Україні! Героям Слава!

19.02.2024 Адміністрація БМПЛ