День Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого 2023 року, ми вшановуємо подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні. Офіційне число Небесної Сотні – 107 осіб. Це були люди різного віку, різної національності, різних професій та соціального статусу (наймолодшому було всього 17 років, а найстаршому – 82), але їх всіх поєднувала одна спільна мета та ідея –  відстояли право українців на власний вибір та свободу.

Дев’ять років тому, у лютому 2014 року, ті жахливі кроваві події стали початком російського вторгнення. Сьогодні ми бачимо справжню ціну свободи та незалежності, коли тисячі наших військових ціною власного життя боронять державу від російського окупанта.

У день вшанування Героїв Небесної Сотні викладачі ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” на годинах спілкування говорили зі здобувачами освіти про те, що “ми не маємо права опускати руки тоді, коли їх не опустили ті, хто були до нас”, “вони боролися недаремно, бо врахувавши їхні ідеї, сьогодні нове покоління продовжує боротьбу”.

Пам’ятаємо та низько вклоняємося героям, що ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави.

20.02.2023 Адміністрація БМПЛ