День пам’яті жертв фашизму

Щороку в другу неділю вересня у всьому світі шанують пам’ять багаточисельних жертв фашистського режиму – День пам’яті жертв фашизму. Україна входить до числа країн, які найбільше постраждали від фашизму в роки Другої світової війни — як від воєнних дій, так і від військових злочинів. Прямі втрати населення — вбиті та померлі від поранень або голоду, зниклі безвісти — становлять мільйони осіб. Пам’ятаємо про це. Вшановуємо загиблих.

В групі ОКНР-8 була проведена виховна година. Класна керівничка навчальної групи пані Валентина Іщик розповіла здобувачам освіти про масове винищення десятків мільйонів людей та трагічні наслідки світової війни. Здобувачі освіти підготували презентацію про свідоме знищення єврейського народу, переглянули фільм про злочини фашизму, почитали вірші, слухали пісні.

Тож не будемо забувати про те горе, яке одного разу вмить зневолило стільки народу. У глибокій скорботі схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто загинув під обстрілом бомб, або в концтаборах. Хай пам’ять про всіх жертв фашизму живе в наших серцях та гуртує нас у спільній боротьбі за єдність і неподільність нашої держави, свободу і незалежність українського народу.

08.09.2023 Адміністрація БМПЛ