День пам’яті та примирення

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: діти війни та цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст та сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією та анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати МИР, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Наша боротьба триває щоденно і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

08.05.2023 Адміністрація БМПЛ