Масниця 2023

Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них – світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі.

Багатющий скарб традицій та звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв’язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам’ять нашого народу.

І навіть зараз, за часів війни з росією, ми зберігаємо та примножуємо українські традиції. Традиційно святкуємо Масницю в кінці лютого. Цьогоріч – з 20 по 26 лютого. Масниця починається в понеділок і закінчується в неділю, а кожен день тижня присвячується певному обряду, а тому несе в собі глибокий сенс. На цьому “сирному” тижні влаштували онлайн зустріч із викладачами та здобувачами освіти ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей”.

Наші посиденьки дивитися тут

24.02.2023 Адміністрація БМПЛ