Підлітковий суїцид: просвітницько-профілактичний захід

Особливістю підліткового віку є те, що будь-яка суттєва проблема, що має важкий, гострий чи тривалий характер, здатна порушити процес формування й розвитку організму, психічних особливостей та функцій особистості. Найжахливіше, що в результаті цього дитина може скоїти непоправне – суїцид.

З метою виявлення та попередження суїцидальних намірів 01.03. 2021 року в ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей» відбувся просвітницько-профілактичний захід на тему «Підлітковий суїцид» за участю практичного психолога Подорожко Катерини та студентів-практикантів 4 курсу факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ Горової Майї та Харченко Андрія.

Учасники заходу мали можливість познайомитись з ознаками та основними мотивами суїцидальної поведінки, розібратися зі стереотипами з даної проблеми, сформувати адекватне ставлення явища “суїциду”. Дуже доцільно було застосовано метод «Жива книга», де «книжками» стали самі учасники заходу. В процесі тісного спілкування всі здобувачі освіти мали змогу висловити своє сприйняття та життєві позиції щодо теми «Суїцид».

Учасники заходу отримали рекомендації, як розпізнати людину, що здатна до суїцидальних нахилів; які фрази і слова ні в якому разі не можна говорити цій людині та куди треба звертатися за кваліфікованою допомогою. Завершенням заходу стало залучення учасників до соціальної акції «Ти важливий для мене»: кожен з них отримав стрічку з написом, як згадка про те, що кожна людина цінна і важлива та ще дві стрічки, щоб передати їх людям, які займають важливе місце в житті.

13.03.2021 Адміністрація БМПЛ