Тиждень металообробних професій

З 17 по 21 травня 2021 року у ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» проходив Тиждень металообробних професій.

В Понеділок, 17 травня був оголошений перелік заходів Тижня та організована виставка кованих виробів здобувачів освіти, які навчаються за професією «Коваль ручного кування» та відвідують гурток «Коваль».

 

У вівторок, 18 травня був проведений конкурс профмайстерності серед здобувачів освіти з професії «Коваль ручного кування».

У Конкурсі взяли учать 15 здобувачів освіти. Вже традиційно, серед них були не тільки діти, які навчаються за професією «Коваль ручного кування», а й здобувачі освіти інших професій, які відвідують організований в ліцеї гурток «Коваль».

Конкурc проходив в два етапи:

теоретичний тур, який передбачав перевірку професійно-теоретичних знань.

відповідає вимогам 2 кваліфікаційного розряду і передбачає виготовлення троянди з тонколистого металу за технологічною карткою. За бажанням, дозволяється виготовлення виробу з підвищеним рівнем складності з виконанням основних вимог:

– виготовлення виробу тривало 4 академічні години.

Всі роботи були виконані на достатньому рівні. Декілька робіт були зроблені з підвищеним рівнем складності.

Призові місця зайняли:

І місце Персієнко А.М., ІІІ курс, група ГЕЗК-16 (126 балів)

ІІ місце Придня О.І, ІІІ курс, група ГЕЗК-16 (119 балів)

ІІІ місце Ашифін М.М., ІІІ курс, група ГЕЗК-16 (115 балів)

 

У середу, 19 травня був проведений конкурс профмайстерності за професією «Верстатник широкого профілю», в якому взяли участь 14 здобувачів освіти профільних груп І-ІІІ курсів. Перший етап конкурсу – теоретичний, передбачав письмову перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Технологія верстатних робіт», «Допуски та технічне ви-мірювання», «Матеріалознавство», «Охорона праці» і тривав 1 академічну годину.

Після проходження теоретичної частини, учасники конкурсу виконували практичну. Завданням на практичну частину передбачало виготовлення згідно заданих параметрів деталі.

Учасники конкурсу виконали теоретичну і практичну частини на задовільному рівні, що було відзначено членами журі, і звичайно, вплинуло на результати:

І місце – Колєнов М.С., гр.ВТ-9 (ІІ курс), 139 балів.

ІІ місце – Ставицький Є.В., гр.ВТ-9 (ІІ курс), 100 балів.

ІІІ місце – Головін Є.Ю., гр.ВТ-9 (ІІ курс), 86 балів.

 

У четвер, 20 травнямайстер-класи для здобувачів освіти ліцею з професій «Коваль ручного кування» та «Верстатник широкого профілю».

Всі бажаючи здобувачі освіти, інших не металообробних професій, у цей день мали змогу не тільки подивитися, як працюють справжні професіонали своєї справи , а й спробувати власноруч виготовити невеличкі вироби. Прості, на перший погляд завдання, стали справжнім випробуванням для деяких здобувачів освіти. Все ж таки, кожен довів справу до кінця та зміг забрати з собою виріб, який виконав власноруч.

Після проведення майстер-класів серед здобувачів освіти панувала атмосфера захвату, ніхто не залишився байдужим до цього заходу.

 

У п’ятницю, 22 травня була організована виставка у майстерні ліцею від здобувачів освіти, які навчаються за професією «Верстатник широкого профілю» та були підведені підсумки Тижня.

26.05.2021 Адміністрація БМПЛ