Тренінг «Сексуальне насильство, пов’язане з війною: надання комплексної допомоги постраждалим»

Сексуальне насильство, пов’язане з війною, — один із численних злочинів російських військових на тимчасово окупованих ними територіях. На жаль, постраждалі від цієї форми насильства дуже рідко звертаються по психологічну допомогу і часто не розповідають про травмувальний досвід навіть близьким. Тема сексуального насильства дуже серйозна та актуальна. Надавачі першої ланки допомоги постраждалим мають бути обізнаними у всіх питаннях виявлення, документування та перенаправлення випадків СНПК.
Сексуальне насильство — це не сором і не провина людини, яка його пережила. Це виключно сором і провина кривдника. Вибір чинити чи не чинити насильство є лише у кривдника.  Постраждалі не винні у тому, що з ними відбулося. Аби працювати правильно з людиною, що постраждала від насильства та дати їй ресурс на самозцілення, представниці ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” пані Катерина Подорожко та Оксана Шапошник взяли участь у тренінгу в місті Запоріжжя. Захід реалізує Запорізька обласна громадська організація “Об’єднання психологів та психоаналітиків “ВЗАЄМОДІЯ” в партнерстві з Українським жіночим фондом, в рамках проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», що реалізується Українським жіночім фондом в партнерстві з НУО “Ла-Страда Україна” та НУО “Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” за фінансової підтримки Європейського Союзу. (Бенефіціар проекту – Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.)
Якщо Вам потрібна допомога, Ви можете звернутися до Психологічної служби нашого закладу освіти та на гарячі лінії для осіб, постраждалих від сексуального насильства:

Національна поліція України 102

Медична допомога 103

Урядова лінія з питань протидії торгівлі людьми та домашньому насильству 15-47

Офіс Генерального прокурора +38 096 755 02 40

Безоплатна правова допомога 0 800 213 102

«Гаряча лінія» Уповноваженого з прав людини +38 044 253 75 89  або 0 800 501 720

«Гаряча лінія» психологічної допомоги Центру «Ла Страда-Україна 0 800 500 335 або 116 123

04.04.2024 Адміністрація БМПЛ