Українська, що надихає

“Мова – це генератор і найвища форма патріотизму, Божий дар і ключ до вивчення культури, історії, традицій, бо репрезентує народ у світі, є ореолом націй і етнічним кордоном” (Леся Українка)

Ми всі знаємо, що мова – душа нації, її найцінніший скарб, адже допоки живе, розвивається мова, доти й живе народ.
Добре, що більшість українців зараз розуміють, що рідну мову треба вчити все життя. Бо мова жива, зазнає постійних змін та ширюється новими словами та крилатими висловами…

13 грудня 2022 р. викладачка ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” Дороніна Лілія Іванівна взяла участь у Всеукраїнському вебінарі “Українська, що надихає”. Цікавий, корисний та інформативний вебінар про зміни в українському правописі. Запровадження нових розділових знаків, правопис скорочень та сучасні фемінітиви – це не повний перелік тем, які були розглянуті на вебінарі. Навчилися правильно відповідати на питання “Котра година?” та уникати запозичених слів у повсякденній розмові.

Ми спілкуємося українською мовою на ділових і приватних зустрічах, надсилаємо щодня повідомлення-меседжі, беремо участь у конференціях онлайн чи офлайн, робимо дописи в соцмережах. Саме мова є основним засобом спілкування та впливу. Говорімо правильно та вишукано!

Українська надихає!

Запис вебінару нижче. Рекомендуємо до перегляду!

19.12.2022 Адміністрація БМПЛ