Воркшоп “Превенція підліткового суїциду”

В рамках щотижневих інтервізійних зустрічей практична психологиня ліцею пані Катерина Олександрівна Подорожко провела для педагогічних працівників воркшоп “Превенція підліткового суїциду”.

Особливістю підліткового віку є те, що будь-яка суттєва проблема, що має важкий, гострий чи тривалий характер, здатна порушити процес формування й розвитку організму, психічних особливостей і функцій особистості. Найжахливіше, що в результаті цього дитина може скоїти непоправне – суїцид. До слова, за даними ВООЗ, щорічно накладають на себе руки понад 200 дітей і 1,5 тисяч підлітків у світі.

Дорослі мають пам’ятати, що під час кризи дитина завжди потребує підтримки та участі дорослих. Важливо враховувати характер оточення підліткового мікросередовища та мати елементарні знання психології цього віку. Якщо вчасно помітити важкий душевний стан, то можна уникнути страшної трагедії.

Протягом зустрічі говорили про основні мотиви суїцидальної поведінки, групи ризику, обговорили реальні ситуації суїциду та  отримали рекомендації  у випадку виникнення ознак суїцидальної поведінки у підлітків.

 

 

01.04.2024 Адміністрація БМПЛ