Вшановуємо пам’ять жертв Голодоморів: вияв скорботи за загиблими

Сьогодні, 26 листопада 2022 року, 90-ті роковини Голодомору – акту геноциду, який влаштував радянський режим проти українського народу у 1932-1933 роках. Це один з найстрашніших злочинів, який не лише забрав життя мільйонів невинних людей, але й лишив глибокий скорботний слід для всього народу. У ХХ столітті українці пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та голод 1946-1947 років.

Голодомор спричинив загибель мільйонів українців. Цього року ми вшановуємо жертв геноциду в умовах повномасштабної війни. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, доводять, що жива пам’ять надзвичайно важлива, а ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. Наш моральний обов’язок перед минулими та наступними поколіннями – вшановувати пам’ять жертв трагедії.

25 листопада класними керівниками було проведено виховні години в навчальних групах “26 листопада – День пам’яті жертв голодомору «Пам’ятаємо про невинно убієнні душі» (90 років). «Запали свічку пам’яті» в онлайн форматі.  А 26 листопада освітяни ДНЗ “Бердянський машинобудівний професійний ліцей” о 16:00 за київським часом приєдналися до Загальнонаціональної хвилини мовчання та акції “Запали свічку”.

Наше сьогодення вчить: щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо.

 

 

26.11.2022 Адміністрація БМПЛ