Запрошуємо до участі у конкурсах!

Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді запрошує здобувачів освіти до участі у конкурсах.

 1. Обласний конкурс-виставка дитячого малюнка «Шляхами мужності славетних козаків» проводиться в рамках Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» та з нагоди тридцятої річниці Незалежності України, з метою залучення учнівської молоді до кращих традицій національної культури, виховання у молоді поваги та інтересу до історичного минулого українського козацтва.

Тематика робіт:  «Історія Запорізького козацтва», «Запорізька Січ – серце козацтва України», «Моя Батьківщина – єдина козацька родина».

Вимоги до оформлення малюнків: До участі в конкурсі допускаються малюнки, виконані у будь-якій техніці, гуаш, масло, кольорові олівці, фломастери тощо. Формат малюнка може бути А2, А3.

Надіслані на Конкурс малюнки не повертаються.

Один учасник може подати на конкурс 1 роботу, а від закладу освіти – не більше 5 і не пізніше 16 травня 2021 року

 

2. Обласний конкурс-виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» проводиться щорічно в рамках Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» та з нагоди тридцятої річниці Незалежності України.

На конкурс-виставку надаються експонати відповідно до зазначених розділів.

Декоративно-ужиткове мистецтво з його різновидами: художнє різьблення по дереву; гончарство та художня кераміка;  художнє плетіння, ткацтво; в’язання спицями, гачком; витинання; художня вишивка; народна лялька; м’яка іграшка; вироби з тіста; вироби з шкіри; декоративний розпис, народний живопис; бісероплетіння; паперова пластика та оригамі; вироби з соломки; ізонитка; лозоплетіння; вироби з природних матеріалів; інші техніки виконання.

 Образотворче мистецтво: графіка; живопис; батик.

Прийом експонатів проводиться з 22.03.2021 до 26.03.2021.

 

3. Обласний етап конкурсу робіт юних фото аматорів «Країна моя – Україна»  проводиться в рамках Всеукраїнського конкурсу робіт юних фото аматорів «Моя Україно!» та з нагоди тридцятої річниці Незалежності України.

Фотоконкурс проводиться і оцінюється за номінаціями: портрет (репортажний та студійний); пейзаж; натюрморт; побутові або жанрові фотографії; фото з застосуванням програми Аdobe Photoshop; архітектура; репортажне фото; макрофотографія; флора і фауна; позажанрове фото.

Вимоги до оформлення робіт

На Обласний етап приймаються фотографії не менше формату А4, розміром 20 х 30 см. На зворотному боці кожної конкурсної роботи в правому нижньому куті повинна бути прикріплена етикетка:

  • назву знімка
  • номінацію;
  • прізвище, ім’я та вікову категорію автора;
  • офіційну назву навчального закладу без абревіатури, область, місто, район;
  • прізвище та ім’я керівника.

Фотографії, представлені без вищезазначених даних, журі не розглядатиме. Надіслані на обласний конкурс фотографії авторам не повертаються.

Конкурсні роботи та заявки надіслати не пізніше 19 вересня 2021року.

19.01.2021 Адміністрація БМПЛ